Case

Blaue Frau

digitaalista markkinointia pienin resurssein

Blaue Frau on normikriittinen, valtaa ja sukupuolta tarkasteleva näytelmataidetta vuodesta 2005 tehnyt feministinen teatteriryhmä Helsingistä.

Blaue Frau syntyi perustajiensa Joanna Wingrenin ja Sonja Ahlforsin ajatuksesta luoda uutta ja omaa materiaalia sekä irtautua näyttämötaidetta rajoittavista normeista. Tähän mennessä Blaue Frau on muun muassa opettanut näyttelemistä ja luonut 30 teatterituotantoa. Lisäksi kaksikko on myös tuottanut oman podcastin, julkaissut kirjan ”Någon hatar oss igen” sekä tehnyt tv-sarjaa ”Micke & Steffe show”.

Tältet

Tältet on osallistujapainotteinen teos, joka perustuu kahden esiintyjän ja kysymyksen esittävän kävijän väliseen kohtaamiseen. Tältet esitettiin Töölössä maalis-toukokuussa 2021. Somessa toteutetun mainoskampanjan avulla Lindebarn auttoi herättämään kiinnostusta esitystä kohtaan.  

”Somekampanja näkyi heti kävijämäärän suurena nousuna, kaikki myytiin loppuun ja jonotuslistat olivat pitkät! Pandemian myötä ihmiset kaipasivat kulttuuria, ja tavoitimme aivan uusia kohderyhmiä. Yleisö oli erittäin monimuotoista, Joanna Wingren kertoo. 

Blaue Frau Tältet
Blaue Frau Taxen & Terriern

Taxen & Terriern

Taxen & Terriern on on Blaue Fraun vuodesta 2015 lähtien tuottama feministinen ja normikriittinen ruotsinkielinen podcast. Podcastissa käsitellään niin kevyitä kuin vaikeitakin aiheita ”ylijakavasta” näkökulmasta, jossa ruoditaan yksityisyyden, henkilökohtaisen ja julkisuuden rajoja.   

Vuosina 2020–2021 Taxen & Terriern keskittyi koronakriisin puintiin, ja podcastia julkaistiin yhteistyössä HBL:n kanssa. Kesän 2020 aikana Lindebarn toteutti somekampanjan uusien kuuntelijoiden houkuttelemiseksi sekä Suomesta että Ruotsista. ”Pandemian aikana elvytimme podcastin pidemmän tauon jälkeen. Kesällä tehty kampanja onnistui erittäin hyvin, saimme näkyvyyttä ja paljon uusia kuuntelijoita. Meillä on kyllä muutenkin paljon yhteyksiä Ruotsin suuntaan, mutta kampanjan aikana suurin osa kuuntelijoista tuli Ruotsista” Joanna Wingren kertoo. 

Open Call

Blaue Frau järjesti keväällä 2021 avoimen haun #metoo-teemaista näytelmää varten. Koska haulla haluttiin tavoittaa uusia näyttelijöitä omien piirien ulkopuolelta, Lindebarn suunnitteli somemarkkinointikampanjan. Ilmoitukset tavoittivat tehokkaasti kohderyhmät, ja tiukoista kriteereistä huolimatta Blaue Frau vastaanotti runsaasti hakemuksia ja onnistui kiinnittämään juuri sopivat näyttelijät.

Lindebarn yrityksesi Facebook-partnerina?

Advertiser Plus ja Marketer Pro -ratkaisuillamme tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille apua Facebookin hallinnassa. Voit joko huolehtia seinäjulkaisuista itse ja saada apua maksullisessa mainonnassa, tai sitten voit antaa Lindebarnin hallinnoida niin seinäjulkaisut kuin mainoksetkin.

Lue lisää palveluistamme tai varaa aika puhelin- tai videoneuvotteluun.

Lue lisää Blaue Frausta.

Taxen & Terriern -podi

Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Tarjoamme ensimmäisen kampanjasi markkinointityön.

Valitse pvm ja aika: