Case

Norex Selected Brands
& Viikon Viini

Kokonaisratkaisuna menestyksekäs SEO ja SoMe

Haaste

Norex Selected Brands Oy kaipasi näkyvyyttä ja uuden alustan alkoholijuomia kuluttajille markkinoivalle Viikon Viini -kanavalleen. Lindebarn astui kuvioihin tehtävänään luoda Viikon Viinille näkyvyyttä ja kävijäliikennettä. Tavoitteeseen pyrittiin korvaamalla Viikon Viinin vanha blogialusta uudella, hakukoneoptimoidulla sekä markkinointikanavaksi että verkkokauppa-alustaksi soveltuvalla WordPress-kotisivustolla.

Dynaaminen kokonaisratkaisu näkyvyyden lisäämiseksi

Viikon Viinin uuden kotisivun ja some-markkinointistrategian muotoileminen aloitettiin loppuvuonna 2019. Tammikuussa 2020 Lindebarn aloitti kotisivujen ja niiden sisällön hakukoneoptimoinnin. Lindebarn ryhtyi myös välittömästi töihin Viikon Viinin näkyvyyden ja kävijäliikenteen parantamiseksi. Tavoitteeksi otettiin kotisivujen sisällön – vinkkien, reseptien ja tuotevalikoiman – nostaminen korkealle orgaanisissa hakutuloksissa. Sivujen on säännöllisesti tavoitettava oikeat henkilöt oikeassa paikassa muun muassa sponsoroidun sisällön ja some-mainosten kautta. 

Välittömän hakukoneoptimoinnin lisäksi Lindebarn jatkoi sivujen kuukausittaista ylläpitoa, huolehtien muun muassa On Page– ja Off Page –hakukoneoptimoinnista sekä teknisestä optimoinnista. Google My Business -sivut luotiin paikallisen näkyvyyden kasvattamiseksi. Tämän lisäksi Lindebarn tarjosi myös kuukausiraportteja, henkilökohtaista konsultointia, kilpailuanalyyseja, avainsanatutkimusta, yrityksen tuotteiden keräämien mainintojen seurantaa sekä ehdotuksia kotisivujen tulevan sisällön kehittämiseksi. Kaiken keskiössä on asiakkaan tarve nostaa Viikon Viinin sijoitusta orgaanisissa hakutuloksissa. 

Joustavien SEO – ja SoMe-palveluidemme lisäksi Lindebarn on myös tarvittaessa tarjonnut erilaisia graafisia palveluja, kuten esimerkiksi graafisten bannerimainosten layouteja sekä maskotin Norexin omille tuotemerkeille.

Norex Selected Brands Oy on vuonna 1981 perustettu suomalainen perheyritys ja yksi Suomen suurimmista alkoholijuomien maahantuojista. Yritys tarjoaa korkealaatuisia alkoholijuomia useista eri maista mm. Alkon, hotellien, ravintoloiden ja tukkukauppiaiden tarpeisiin.

Verkkosivusto Viikon Viini sisältää mm. tietoa eri viineistä, drinkki- ja boolireseptejä ja jännittäviä ruoka- ja viiniyhdistelmiä. Sivustoa yllläpitää Norex Selected Brands Oy. Viikon Viini toimii B2C-markkinointikanavana ja verkkokauppa-alustana (Alkon kautta) Norexin maahantuomille alkoholijuomille. 

Tulokset

Vuonna 2019 loimme ja julkistimme Viikon Viinin uuden, aktiivisemman some-markkinointistrategian. Ensimmäisen vuoden aikana mainokset tavoittivat 1,069 miljoonaa käyttäjää, keräten 17,4 miljoonaa näyttöä. Vuoden 2020 aikana Viikon Viinin mainokset tavoittivat 1,125 miljoonaa käyttäjää, yltäen 22,9 miljoonaan näyttöön ja 721 897 klikkaukseen. Myynti on kasvanut merkittävästi Lindebarnin vastatessa Viikon Viinin some-markkinointistrategiasta. Some-seuraajien määrä on noussut 400% ja nyt jopa 1500 päivittäistä kävijää keräävä Viikon Viini on vahvistanut markkina-asemaansa.

0 %
enemmän kävijöitä
0
päivittäistä kävijää
0
yksittäistä orgaanista hakusanaa
0 %
enemmän orgaanisia kävijöitä

Myös Viikon Viinin kotisivujen jatkuva hakukoneoptimointi on johtanut loistaviin tuloksiin. Kesäkuussa 2021 Viikon Viini keräsi Googlessa 822 ainutlaatuista, orgaanista avainsanaa, joista 65% hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Klikkausprosentin ollen keskimäärin jopa 5,2%.

Viikon Viinin näkyvyyden ja kävijäliikenteen nousu näkyy erityisen hyvin kotisivujen orgaanisten kävijöiden määrässä. Kyseisten kävijöiden määrä on noussut huomattavasti projektin alettua, saavuttaen huippunsa perinteisten pyhien, kuten joulun ja juhannuksen, aikana. Orgaanisten kävijöiden määrä on kokonaisuutena noussut yli 2400% tammikuun 2020 ja kesäkuun 2021 välisenä aikana!

Lindebarn yrityksesi SEO- tai markkinointikumppaniksi?

Advertiser Plus– ja Marketer Plus -pakettimme antavat kaikenkokoisille yrityksille yksinkertaisen mahdollisuuden Facebook- ja Instagram-markkinoinnin tukemiseen. Marketer Pro tarjoaa lisäksi yrityksille yksinkertaisen ja kustannustehokkaan tavan taata teknisesti optimoidut ja hyvin toimivat kotisivut.

Lue lisää palveluistamme tai varaa tapaaminen.

Tarjoamme ensimmäisen kampanjasi markkinointityön.

Valitse pvm ja aika: