Hakukone-
mainonta (SEM): Näin se toimii

Juuri nyt joku etsii palveluitasi. Auta heitä löytämään sinut.

Lukuaika noin 6 minuuttia
google 3d g

Lähes kaikki kuluttajat käyttävät hakukoneita tehdessään ostopäätöksiä. Suurin osa löytää etsimänsä ensimmäiseltä hakutulossivulta, joten hyvin toimiva hakukoneiden markkinointistrategia on erittäin tärkeää myynnin kannalta.

Sisällysluettelo

SEM ja SEO – mikä niiden ero on?

Hakukonemarkkinointi koostuu kahdesta osasta: Hakukonemainonnasta (lyh. SEM, eng. Search Engine Marketing), eli maksettu osa, ja hakukoneoptimoinnista (lyh. SEO, Search Engine Optimization), eli ei maksettu (tai orgaaninen) osa.

Suomessa SEM:llä viitataan yleensä Googlen ympäristössä toteutettuun mainontaan, koska Google on edelleen ylivoimaisesti eniten käytetyin hakukone.

Mikä on Google Ads?

Google Ads, ent. AdWords, on työkalu, jonka avulla mainostaja voi tuottaa, mitata ja muokata mainoksia. Google Adsin avulla mainostaja voi tavoittaa kohdeasiakkaansa useilla erityyppisillä teksti-, kuva- ja videomainoksilla Googlen suuressa ekosysteemissä.

Lindebarnissa keskitymme pääasiassa kolmen tyyppisiin Google-mainoksiin:

  • Tekstipohjaiset hakusanamainokset: Mainokset, jotka näkyvät Googlen hakutuloksissa
  • Kuvapohjaiset Display-mainokset: Klikattavat kuvamainokset, tai bannerit, jotka näkyvät useilla verkkosivuilla
  • YouTube-videomainokset: YouTubessa näkyvät videomainokset

Advertiser Plus– ja Marketer Pro -pakettiratkaisuihimme voit helposti sisällyttää Googlen hakutuloksissa näkyvän hakusanamainoksen brändillesi. Tarjoamme myös mahdollisuuden syvempään Google Ads -yhteistyöhön.

Hakusanamainokset

Googlen tekstipohjaiset hakusanamainokset näkyvät hakutulosten yhteydessä, kun käyttäjät etsivät tuotteita tai palveluja. Mainoksesi voi näkyä, jos käyttäjä etsii avainsanojasi vastaavia sanoja hakukoneella.

Maksat vain, kun saat tuloksia, esimerkiksi vierailuja nettisivuille. Et maksa, jos mainostasi ei klikata. Googlen avainsanamainonnan liiketoimintamalli toimii tarjousperiaatteen mukaan. Kuinka paljon mainoksesi klikkaukset maksavat riippuu siitä, minkälaisia summia kilpailijasi ovat samasta sanasta tarjonneet. Toisin sanoen, mitä suositummat hakutermit, sitä kalliimpi avainsanamainonta.

Display-kuvamainokset

Googlen Display-mainoksia näytetään yli kahdella miljoonalla verkkosivulla, jotka kuuluvat Googlen Display-verkostoon. Display-verkosto tavoittaa maailmalaajuisesti yli 90 prosenttia internetin käyttäjistä. Varmista mainoksesi näkyvyys oikealle kohderyhmälle, kun he vierailevat uutissivuilla, verkkosivuilla, blogeissa tai esimerkiksi Gmailissa ja Youtubessa.

YouTube-videomainokset

Videomainoksia näytetään haluamallesi yleisölle, ja maksat vain katselukerroista. Et maksa mitään, jos käyttäjä ohittaa mainoksesi ennen mainoksen päättymistä tai ennen kuin 30 sekuntia on kulunut. Voit valita haluamasi kohderyhmän esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, iän, sukupuolen ja sijainnin perusteella.

Kannattaako hoitaa itse vai ulkoistaa?

Hakukonemarkkinointi kannattaa yleensä luovuttaa ammattilaisen hoidettavaksi. Vaikka tämä lyhyellä tähtäimellä tarkoittaakin lisäkustannusta, on se silti kannattavaa, sillä mainokset toimivat paremmin ja myynti kasvaa, kun markkinointibudjetti käytetään tehokkaammin.

Yrityksen on otettava huomioon monta asiaa etsiessään sopivaa SEM-partneria. Näitä ovat mm. yrityksen koko, kohderyhmät, markkinointibudjetti, tuotteiden tai palvelujen lukumäärä ja se onko yrityksellä verkkokauppa vai ei.

Lindebarnin SEM-palvelut sopivat pienille ja keskisuurille verkkokaupoille, sekä kaikenkokoisille yrityksille, jotka haluavat vahvistaa brändiään. Meidän kanssamme on helppo kehittää myös visuaalisesti vahvoja Display-kampanjoita.

Lindebarn yrityksesi Google-partnerina?

Advertiser Plus ja Marketer Pro -ratkaisuillamme tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille apua hakukonemainonnan hallinnassa. Molempiin paketteihin voit helposti sisällyttää Googlen hakutuloksissa näkyvän hakusanamainoksen brändillesi. Keskustele myös kanssamme mahdollisuuksista syvempään Google Ads -yhteistyöhön.

Lue lisää palveluistamme tai varaa aika puhelin- tai videoneuvotteluun.