11 vinkkiä, joilla menestyt Facebook-markkinoinnissa

Lukuaika noin 4 minuuttia

Jos jatkossa haluaa menestyä Facebookin kaltaisissa kanavissa on oltava syvää osaamista ja samalla uskallusta satsata uusiin mahdollisuuksiin. Jos tietää mitä tekee, tarjoaa Facebook markkinointikanavana todennäköisesti edelleen parhaan vastineen rahalle.

Tähän artikkeliin olemme koonneet joukon parhaita vinkkejämme sinulle, joka haluat kehittyä Facebook-sivun hallinnoinnissa. Toivottavasti sinulle on tästä sekä hyötyä, että iloa.

Sisältöluettelo

Ennen kuin aloitat: tee Facebook-sivusi yrityksesi näköiseksi

On tärkeää, että yritys näyttää sosiaalisessa mediassa samalta kuin sen ulkopuolellakin. Jos kyseessä on esimerkiksi ravintola, kannattaa pyrkiä herättämään kävijässä samoja tunteita kuin mitä hänessä herää ravintolaan astuessaan.

Pyri mahdollisimman esteettiseen visuaaliseen ilmeeseen. Profiilikuvana kannattaa käyttää yrityksen logoa. Mieti myös tarkkaan minkälainen kuva toimii parhaiten kansikuvana. Muut sivulla olevat kuvat voivat poiketa toisistaan, mutta kannattaa aina huomioida, että kaikki kuvat kuitenkin edustavat samaa linjaa.

1. Ajattele ja toimi paikallisesti

Myös kansainvälisen ketjun ja globaalin yrityksen kannattaa toimia ja ajatella paikallisesti. Jokaisen julkaisun ei tarvitse koskettaa kaikkia, mutta sen on aina kosketettava joitain. Jos yritys koetaan paikallisena, se antaa kosketuspintaa ja saa sen tuntumaan yhteisön jäseneltä, mikä synnyttää sitoutumista ja lisää kiinnostusta. Isokin yritys tai brändi voi julkaisuissaan nostaa esiin paikallisia asioita sen sijaan, että ajattelee aina koko yleisöään.

2. Ota huomioon oma yleisösi

Älä kerro mitä itse haluat kertoa, vaan puhu siitä mistä yleisö haluaa kuulla. Älä häiritse ihmisiä, kun he keskittyvät siihen mitä pitävät kiinnostavana, vaan ole itse se mikä kiinnostaa. Sisällön on oltava hyödyllistä. Ole myös aina aito, muista kenelle puhut, ja miksi yritystä seurataan. Yleisösi tuntee sinut ja pitää palvelustasi tai tuotteestasi. Jos esimerkiksi haluat, että ihmiset syövät ravintolassasi, niin tee heistä nälkäisiä ja tarjoa ruokaa.

3. Mikä on julkaisun tavoite?

Aseta aina julkaisulle tavoite, ja mieti mitä sillä halutaan. Halutaanko ohjata liikennettä verkkokauppaan tai liikkeeseen? Onko julkaisun tarkoituksena olla informatiivinen tai tuottaa iloa? Ehkä toivotaan asiakkaalta vain reaktiota tai osallistumista kilpailuun? Tavoitteen ei tarvitse edes aina johtaa mitattavaan tulokseen, mutta jonkinlaisen tavoitteen asettaminen antaa julkaisulle aina tarkoituksen.

4. Muista aina CTA

Jokaisessa julkaisussa olisi hyvä olla selkeä CTA (Call To Action = toimintakehote). Mitä asiakkaalta odotetaan? Mitä asiakkaan toivotaan tekevän julkaisun lukemisen jälkeen? Kehota julkaisussa aina haluamaasi toimintaan. Pidä CTA mahdollisimman selkeänä ja mieluiten vain yksi julkaisua kohden.

5. Kannusta kävijöitä aitoon vuoropuheluun

Facebook panostaa jatkossa erittäin vahvasti aitoon vuoropuheluun. Yrityksille voi olla kuitenkin haasteellista saada seuraajiaan osallistumaan aktiivisesti relevanttiin keskusteluun. Reaktioita julkaisuihin on aikaisemmin saatu esimerkiksi kannustamalla ihmisiä osallistumaan kilpailuihin. Hyvin hoidetut kilpailut tulevat todennäköisesti toimimaan jatkossakin, mutta usein niistä voi kuitenkin tulla halpoja “sitoutumiskoukkuja”, eli juuri sellaista sisältöä, jonka näkyvyyttä Facebook pyrkii entistä tiukemmin rajoittamaan.

6. Ole johdonmukainen

Tärkeimpiä asioita toimivassa Facebook- strategiassa on johdonmukainen julkaisutahti. Kuinka usein julkaiset ei ole yhtä tärkeää kuin se, että julkaiset säännöllisesti. Vältä pitkiä taukoja ja pidä kiinni suunnitellusta julkaisutahdista.

7. Kierrätä onnistumisiasi

Millainen sisältö on ennen toiminut? Analysoi aikaisempia tekemisiäsi ja opi niistä. Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudelleen, vaan voit kierrättää vanhoja ideoita. Kaikki toimivaksi todettu kannattaa käyttää hyväksi joko sellaisenaan tai muokata saman idean pohjalta uudeksi sisällöksi.

8. Älä käytä kaikkea tuottamaasi sisältöä yhdellä kertaa

Vaikka voikin tuntua mielekkäältä julkaista kaikki materiaali heti sen valmistuttua, säästä mieluummin osa myöhempää julkaisua varten. Ajankohtaiset julkaisut ovat tietenkin asia erikseen. Jos esimerkiksi osallistut päivänpolttavaan keskusteluun tai trendiin, älä panttaa, vaan julkaise heti.

9. Luo sisältösuunnitelma

Kun suunnittelet strategiaasi ja sisältöäsi hyvissä ajoin, säästyt stressiltä ja sisällön pakottamiselta. Tee kuukausittainen sisältökalenteri ja ajasta valmiita julkaisuja. Näin toimimalla julkaisut eivät ole yrityksellesi jatkuva stressitekijä.

10. Hyödynnä ajankohtaisia tapahtumia

Mitä tulee ajankohtaisiin tapahtumiin, pyhiin ja trendeihin, voit joko käyttää niitä tukemaan strategiaasi tai hyödyntää niitä luovasti ja kulkea vastavirtaan. Huomioi esimerkiksi erikoispäivät, kun muut eivät tee niin ja uskalla hypätä trendien kelkkaan riittävän ajoissa.

11. Julkaise sellaista sisältöä mitä yleisösi haluaa

Keskity sisällössä siihen, mitä yleisö haluaa tietää, eikä siihen mitä sinä haluat kertoa heille. Ratkaise heidän ongelmansa tai innosta ja inspiroi heitä. Keskity julkaisujen määrän sijasta niiden laatuun. Ole aina epäitsekäs. Uskalla keskustella rakentavasti myös silloin, kun se tuntuu epämukavalta, esimerkiksi kun yritystäsi arvostellaan. Jos seuraajasi kokevat keskusteluun osallistumisen mielekkääksi, he todennäköisemmin myös osallistuvat siihen.

Osallistuminen maksaa

Ajat ovat muuttuneet, eikä sosiaalinen mediakenttä ole enää samanlainen villi länsi kuin aikaisemmin. Ei ole olemassa taikakeinoja, vaan näkyvyyden ja vaikutuksen varmistamiseksi on käytettävä rahaa. Tämän vuoksi on entistä tärkeämpää, että mainosrahat sijoitetaan oikein, eikä niitä tuhlata vääriin kanaviin tai väärään yleisöön.

Lindebarn yrityksesi some-managerina?

Ratkaisuillamme Advertiser Plus ja Marketer Pro haluamme tarjota kaikenkokoisille yrityksille mahdollisuuden saada helposti apua Facebookin ja Instagramin hallinnassa.

Lue lisää palveluistamme tai varaa aika puhelin- tai videoneuvotteluun.

Tarjoamme ensimmäisen kampanjasi markkinointityön.

Valitse pvm ja aika: