Markkinointi Facebookissa:
Näin se toimii

Luo sitoumusta, lisää bränditietoisuutta ja tavoita oikea yleisö

Lukuaika noin 6 minuuttia

Facebookilla on Suomessa lähes 3 miljoonaa käyttäjää. Vaikka nuorempi ikäpolvi valitseekin useammin Instagramin, TikTokin tai Snapchatin, Facebookin suosio kasvaa edelleen erityisesti vanhemmissa ikäryhmissä.

Jokainen yritys on erilainen, eikä niille ole olemassa yhtä oikeaa tapaa käyttää Facebookia. Joitakin yhteisiä nimittäjiä on kuitenkin olemassa. Yritysten Facebook-toiminnot voidaan karkeasti jakaa kolmeen osaan:

  • Sisällön tuottaminen
  • Mainonta
  • Kommunikointi

Sisällysluettelo

Sisällön tuottaminen ja seinäjulkaisut

Näkyäkseen potentiaalisten asiakkaiden Facebook-syötteissä, yritysten on julkaistava säännöllisesti asiaankuuluvaa sisältöä tekstien, kuvien ja videoiden muodossa.

Kuinka usein ja kuinka paljon sisältöä on julkaistava, riippuu kyseisestä tuotteesta tai palvelusta. Laatu on kuitenkin tärkeämpää kuin määrä. Hyvällä viestillä voi olla suhteellisen pitkä elinkaari, kunhan se on huolellisesti suunniteltu ja sponsoroitu. Tähän päästään hyvin suunnitellulla sisältöstrategialla, jolla on selkeät tavoitteet.

Jos esimerkiksi haluat lisätä tietoisuutta ravintolastasi, voi olla hyödyllistä jakaa kuvia annoksista ja kertoa ajankohtaisista tapahtumista, aukioloaikojen muutoksista ja muista tärkeistä asioista. Jos sinulla on vaatekauppa, voit julkaista tuotekuvia, ilmoittaa alennuksista ja kertoa asioita tuotemerkistä.

Mitä mainostatkin, muista, että kyse on asiakkaan eikä yrityksesi tarpeista. Nykypäivän kuluttajat ovat tottuneet selaamaan päivittäin paljon sosiaalisen median mainoksia ja tuotemerkkiviestejä, joten kannattaa suunnitella viestisi strategia tarkasti. Mieti kaikessa toiminnassasi, miten pystyt antamaan lukijalle lisäarvoa.

Sosiaalisen median markkinoinnissa, eli somemarkkinoinnissa, tärkeimmät asiat ovat säännöllisyys, toisto ja kärsivällisyys. Yksittäisellä seinäjulkaisulla harvoin on suurta vaikutusta, ja siksi kannattaa keskittyä jatkuvuuteen ja selkeisiin tavoitteisiin. Näin voit saavuttaa toimivan somestrategian.

Kuinka usein uutta sisältöä sitten kannattaa julkaista? Tähänkään kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, vaan se riippuu kyseisestä tuotteesta tai palvelusta. Vaikka optimaalinen postausmäärä vaihtelee toimialoittain ja tavoitteiden mukaan, laatu on aina tärkeämpää kuin määrä. Jos hyvä julkaisu suunnitellaan ja sponsoroidaan huolella, sen elinkaari voi olla suhteellisen pitkä. Joillekin tuotemerkeille aktiivinen mainostaminen yhdistettynä pariin kuukausittaiseen seinäjulkaisuun voi olla riittävä, kun taas toisille on kannattavampaa jakaa sisältöä monta kertaa viikossa.

women and laptops

Maksettu mainonta

Facebook-julkaisujen orgaaninen (ei maksettu) näkyvyys on pieni. Sponsoroimaton sisältö näkyy uutissyötteissä keskimäärin vain noin 10:lle prosentille sivuston seuraajista. Tämä on Facebookin liiketoimintamallin perusta, ja juuri siksi sinun tulee markkinoijana olla valmis investoimaan maksettuun mainontaan.

Facebook on usein erittäin kustannustehokas markkinointikanava. Tämä johtuu siitä, että mainostajat voivat tarkasti määritellä millaisia ihmisiä haluavat tavoittaa – milloin, missä ja miten – ja tietysti myös siksi, että monet viettävät suuren osan ajastaan sovellusten parissa. On kuitenkin syytä muistaa, että sosiaalinen media ei ole myyntiä automaattisesti lisäävä kultakaivos. Onnistunut markkinointistrategia koostuu monista tekijöistä. Facebookin avulla voit löytää uusia asiakkaita ja saada liikennettä verkkokauppaan kustannustehokkaasti, mutta ostoksen tekeminen vaatii esimerkiksi myös, että asiakaskokemus verkkokaupassa on hyvä.

Facebook tarjoaa joustavia työkaluja mainonnan aloittamiseen, mutta tehokas kohdentaminen ja oikean viestin välittäminen vaatii sekä tietoa että huolellista suunnittelua. Ainoastaan niitä hyödyntämällä voit varmistaa, että jokainen mainontaan sijoitettu euro käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuorovaikutus

Sisällöntuotannon ja mainonnan lisäksi vuorovaikutus seuraajiesi kanssa Facebookissa on erittäin tärkeää. Sosiaalinen media tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden kommunikoida kohderyhmien kanssa helposti ja tehokkaasti. Nykyään brändejä arvioidaan pitkälti sen perusteella, miten ne kommunikoivat yleisönsä kanssa, ja siksi sinun on tärkeää hallinnoida viestintästrategiaasi oikein, jotta se on johdonmukainen ja toimiva.

Heti, kun jaat seinäjulkaisun yrityksesi sivulla, ihmiset voivat vapaasti reagoida ja kommentoida sitä. Vastaamalla kysymyksiin ja kommentteihin korostat yrityksesi identiteettiä elävänä ja läsnäolevana brändinä, mikä voi lisätä kohderyhmiesi kiinnostusta ja luottamusta. Suosittelemme, että lataat Facebook Business Suite -sovellus, jonka avulla voit vastata sekä Facebookin että Instagramin kommentteihin ja viesteihin.

Jokaisen tuotemerkin on jossain vaiheessa vastattava negatiiviseen palautteeseen. Tähän kannattaa valmistautua etukäteen valmiilla strategialla. Suuremmat tuotemerkit saattavat tarvita kattavamman kriisinhallintasuunnitelman. Tärkeintä on muistaa, että edustat aina yritystäsi kaikessa viestinnässä, ja että yrität muuttaa kritiikin positiiviseksi: on parempi, että ihmiset tuovat julki tyytymättömyytensä kuin että he vain levittävät negatiivista kritiikkiä tavaramerkistäsi ystävilleen. Usein on mahdollista tehdä jopa tyytymättömimmistä asiakkaista vahvoja tuotemerkkilähettiläitä, kunhan vastaat heidän valituksiinsa rakentavasti ja tarjoat ratkaisuja.

man with phone

Facebookin ulkoistaminen – kannattaako se?

Jos sosiaalisen median hallinnointi kiinnostaa sinua ja olet valmis sijoittamaan siihen aikaa, sinun kannattaa kehittää ja hallita omaa Facebook-strategiaasi. Facebook tarjoaa paljon erinomaista koulutusmateriaalia sisällöntuotannosta mainosten kehittämiseen. Kokemuksemme mukaan yritysten kannattaa kuitenkin useimmiten ulkoistaa Facebook-hallintansa asiantuntijoille, jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Tähän on useampi syy:

Ensinnäkin sosiaalisen median kanavien aktiivinen hallinta vaatii yllättävän paljon aikaa. Tämä johtaa usein siihen, että se jätetään tekemättä – varsinkin jos näitä kanavia hoitaa yrityksen sisällä työskentelevä henkilö, jolla on muitakin vastuualueita.

Toiseksi on syytä ottaa huomioon, että Facebook-markkinointiin liittyy useita tekijöitä: Sisällön on oltava inspiroivaa, sitouttavaa ja johdonmukaista. Mainoksia on kohdennettava oikein ja niitä on jatkuvasti analysoitava ja parannettava. Sen lisäksi kysymyksiin ja kommentteihin on reagoitava. Koska tämä kaikki vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sekä edellyttää laajaa osaamista monella eri osa-alueella, ulkoistettu Facebook-strategia tarjoaa usein sekä kustannustehokkaimman ratkaisun että parhaimmat tulokset.

Advertiser Plus ja MarketerPro -ratkaisuillamme tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille apua Facebookin hallinnassa. Voit joko huolehtia seinäjulkaisuista itse ja saada apua maksullisessa mainonnassa, tai sitten voit antaa Lindebarnin hallinnoida niin seinäjulkaisut kuin mainoksetkin.

Lindebarn yrityksesi Facebook-partnerina?

Advertiser Plus ja Marketer Pro -ratkaisuillamme tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille apua Facebookin hallinnassa. Voit joko huolehtia seinäjulkaisuista itse ja saada apua maksullisessa mainonnassa, tai sitten voit antaa Lindebarnin hallinnoida niin seinäjulkaisut kuin mainoksetkin.

Lue lisää palveluistamme tai varaa aika puhelin- tai videoneuvotteluun.

Tarjoamme ensimmäisen kampanjasi markkinointityön.

Valitse pvm ja aika: