Markkinointi Instagramissa:
Näin se toimii

Kasvata tietoisuutta brändistäsi ja lisää myyntiä suositulla visuaalisella alustalla

Lukuaika noin 6 minuuttia
instagram mobile

Suomessa on lähes kaksi miljoonaa Instagram-käyttäjää, ja somekanavan suosio kasvaakin kaikkien ikäluokkien keskuudessa. Instagramin kautta sinun on mahdollista tavoittaa laaja yleisö niin nykyisistä kuin potentiaalisista asiakkaista kustannustehokkaasti ja mitattavin tuloksin.

Sisällysluettelo

Kenelle Instagram sopii?

Suomessa Instagramia ja Facebookia pidetään ensisijaisina kanavina, kun halutaan tavoittaa loppukäyttäjiä sosiaalisen median kautta. Vaikka Facebookilla on hallitseva markkina-asema, Instagramin käyttäjämäärä kasvaa jatkuvasti. Varsinkin nuoret ikäryhmät löysivät takaisin Instagramiin kiitos alustan Tarinat (Stories)-ominaisuuteen, joka toimii kilpailevana vaihtoehtona Snapchatille. 80 % kaikista Instagramin käyttäjätileistä seuraa vähintään yhtä yritystä, ja alusta tarjoaakin markkinoijalle useita hyviä ratkaisuja oman viestin saattamiseksi oikean yleisön nähtäville.

Kuinka yritykset voivat markkinoida itseään Instagramissa?

Instagram on visuaalinen markkinointialusta, jossa sisältöä voidaan levittää laajalle yleisölle eri tavoin. Visuaalisen ilmaisun ja tehokkaan sanoman avulla yritys voi luoda sitoutumista, lisätä tunnettuuttaan ja tavoittaa potentiaalisia uusia asiakkaita.

Instagramissa sisältö koostuu valokuvista, videoista ja teksteistä eri muodoissa:

  • Sivujulkaisut: Julkaisu yhden tai useamman valokuvan tai videon muodossa (pituus enintään 60 sekuntia), joka näkyy omalla profiilisivullasi ja seuraajiesi uutissyötteissä
  • Tarinat (Stories): Kuvat tai videot (pituus enintään 15 sekuntia, mutta pidempi video jaetaan automaattisesti useisiin peräkkäisiin osiin), jotka peittävät koko ruudun ja ovat näkyvissä 24 tunnin ajan. Nämä löytyvät napauttamalla profiilikuvaa tapahtumien joukossa tai profiilisivulla
  • Livevideot: Suoratoistovideo (pituus enintään 60 minuuttia)
  • IGTV-videot: Video (pituus 15 sekuntia–10 minuuttia), joka näkyy seuraajien uutissyötteissä, IGTV-välilehdessä ja seinäjulkaisun linkkinä
taking picture of food

Kiinnostavat keskustelut ja vuorovaikutus

Vaikka nykypäivän Instagram-käyttäjiä inspiroikin lähinnä visuaalisesti houkutteleva sisältö, on hyvin muotoiltu ja kohderyhmälle sovitettu teksti keskeinen tekijä viestin tehokkaassa välittämisessä. Facebookia on perinteisesti pidetty käytännöllisempänä vaihtoehtona osallistaville keskusteluille, mutta siitä lähtien kun Instagramissa otettiin käyttöön enemmän tekstitoimintoja, alustasta tuli hyvä vaihtoehto. Käyttäjät voivat nyt esimerkiksi tykätä ja vastata yksittäisiin kommentteihin.

Toisin kuin Facebook, jossa mainoksen tarkoitus voi olla saada enemmän sivutykkäyksiä, et voi saada seuraajia Instagramiin mainosten avulla. Paras tapa saada lisää seuraajia on siis luoda kiinnostavaa sisältöä, kommunikoida aktiivisesti ja käyttää hashtageja.

#Hashtagit

Hashtagit ovat tärkeä osa Instagram-viestintää. Hashtag on sana – tai jopa kokonainen lause ilman välilyöntejä tai erikoismerkkejä – jota edeltää ns. risuaita-merkki, #, ja jota voidaan käyttää aihetunnisteina.

Kuka tahansa voi luoda hashtagin. Esimerkki siitä, kuinka suuri vaikutus hashtagilla voi olla, on #metoo, joka johti valtavaan kansainväliseen liikkeeseen. Käyttäjät voivat seurata tiettyjä hashtageja, mikä tarkoittaa, että he näkevät viestit, jotka sisältävät hashtagin riippumatta siitä, kuka jakoi viestin. Hashtagit voivat myös auttaa löytämään viestejä jostakin erityisestä: Jos esimerkiksi haluat nähdä Instagramissa jaettuja asioita Suomesta, voit etsiä hashtageilla #finland ja #suomi.

Yritykset voivat käyttää hashtageja viittaamaan tuotemerkkeihinsä ja tiettyihin kampanjoihinsa. Esimerkkinä tällaisesta on Lindebarnin luoma kampanja Robert’s Coffeelle, jossa kaikki, jotka halusivat osallistua viikoittaisiin kilpailuihin merkitsivät postauksensa hashtagilla #slowment.

Maksettu mainonta

Aivan kuten Facebookissa, Instagramin tuotemerkkien on maksettava tavoittaakseen uuden yleisön. Koska Instagram on nykyisin osa Facebookia, molempien alustojen mainonta voidaan tästedes hoitaa samasta paikasta, Facebookin Ads Manager-työkalun avulla. Instagramissa mainokset näkyvät uutisvirrassa tai tarinoina, joko kuvien tai videoiden muodossa. Kuvat voivat sisältää linkkejä näytettäviin tuotteisiin, mikä esimerkiksi helpottaa markkinoijia ohjaamaan asiakkaita suoraan oikealle tuotesivulle verkkokaupassa.

Instagram tarjoaa joustavia työkaluja mainonnan kanssa alkuun pääsemiseen, mutta tehokkaaseen kohdentamiseen tarvitaan taitoa ja suunnittelua. Niinpä oikeanlaisen asiantuntemuksen avulla voit varmistaa, että jokainen mainontaan kohdennettu euro tulee käytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

On myös muita tapoja luoda näkyvyyttä Instagramissa, esimerkiksi vaikuttajien avulla. Vaikuttajat ovat ihmisiä, joilla on suuret seuraajaverkostot, ja heidän liiketoimintamallinsa on, että he voivat kertoa yleisölleen brändistäsi viesteinä ja vastaavina.

hand and instagram on mobile

Instagram ulkoistaminen – kannattaako se?

Yrityksen Instagram-tiliä voidaan hallita eri tavoin. Monet tuotemerkit seuraavat tarkkoja visuaalisia linjoja, joissa sisältö luodaan etukäteen ja jaetaan sitten suunnitellun aikataulun mukaisesti. Toisille voi sopia vapaampi strategia. Tällainen menetelmä voi toimia esimerkiksi lounasravintolassa, joka haluaa jakaa kuvia päivän annoksista.

Se, minkälainen tapa hoitaa Instagramin hallinnoinnin sopii parhaiten juuri sinun yrityksellesi riippuu useista asioista: tuotemerkin ohjeistosta, tavoitteistasi ja siitä, mitä raha-, aika- ja tietoresursseja teillä on käytettävissänne. On tärkeää muistaa, että aktiivinen sosiaalisen median hallinta voi viedä paljon aikaa. Tämä johtaa usein ennemmin tai myöhemmin laiminlyöntiin, varsinkin jos henkilöllä, joka hoitaa tämän yrityksen sisällä, on myös muita vastuualueita.

Lindebarn yrityksesi Instagram-partnerina?

Advertiser Plus ja Marketer Pro -ratkaisuillamme tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille apua Instagramin hallinnassa. Voit joko huolehtia seinäjulkaisuista itse ja saada apua maksullisessa mainonnassa, tai sitten voit antaa Lindebarnin hallinnoida niin seinäjulkaisut kuin mainoksetkin.

Lue lisää palveluistamme tai varaa aika puhelin- tai videoneuvotteluun.

Tarjoamme ensimmäisen kampanjasi markkinointityön.

Valitse pvm ja aika: